e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ζεσταίνει τις μηχανές του

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του ασθενοφόρου αεροπλάνου του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου.

Μετά την πολύμηνη παραμονή του στο έδαφος και την αναστολή των πτήσεων αεροδιακομιδών, βρισκόμαστε κοντά στην ημέρα που το αεροσκάφος θα ξαναπετάξει για να προσφέρει και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο νησί.
Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 12/4 κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και γενικότερα του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Βελεντζείου Ιδρύματος κ. Ευριπίδης Ακάλεστος ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις σχετικά με την επαναλειτουργία του αεροσκάφους.
Το αεροπλάνο παρέμεινε στεγασμένο στο επισκευαστικό κέντρο που συντηρείται στην Αθήνα για αρκετούς μήνες σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης και σε πρόγραμμα παρακολούθησης διαρκούς αξιοπλοΐας.
Αφού ξεπεράστηκαν τα οικονομικά και διαδικαστικά προβλήματα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός επαναφοράς του σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όπως προβλέπεται από την
ισχύουσα νομοθεσία. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει υποχρεωτικά μία σειρά αυστηρών ελέγχων - επιθεωρήσεων τόσο σε μηχανολογικό όσο και σε γραφειοκρατικό επίπεδο, καθώς και εκτεταμένες συντηρήσεις του αεροσκάφους. Όλες οι παραπάνω εργασίες (που ήταν χρονοβόρες και επίπονες όπως ειπώθηκε), πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή και την εποπτεία των μηχανικών αεροσκαφών της επιτροπής που έχει διοριστεί από το Βελέντζειο Ίδρυμα.
Το αεροσκάφος μετά το Πάσχα θα περάσει τελική επιθεώρηση από το τμήμα αεροναυπηγών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να ανανεωθεί το πιστοποιητικό πλοϊμότητάς του και μετά από πτήσεις δοκιμών θα ξεκινήσει τις πτήσεις αεροδιακομιδών.
Είναι σαφές πλέον ότι τώρα που υπάρχει έλλειψη γιατρών στο ΚΥ Πάρου, έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και έλλειψη βασικών υλικών περίθαλψης, η επαναλειτουργία του ασθενοφόρου αεροπλάνου έρχεται και πάλι να δώσει λύσεις!
Κυρίως με την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακομιδής ασθενών από την Πάρο θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Αναδημοσίευση από http://fileleutheros.pblogs.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αντε να τελειωνουμε με τις βαρκες σιγα-σιγα