e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανθρώπινο Τζετ Πετάει Πάνω Από Το Γκραντ Κάνυον

Αν είστε ένας άνδρας που νιώθει κάπως αποδυναμωμένος σήμερα, για ανεξήγητους λόγους, μπορεί να είναι επειδή ο Ελβετός ριψοκίνδυνος διάβολος “Jetman” Yves Rossy, ξαναχτύπησε πάλι, αυτή τη φορά πετώντας την προωθούμενη με τζετ κινητήρες, φτερωτή στολή του πάνω από το Γκράντ Κάνυον.

Η πτήση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, αλλά υπήρξε καθυστέρηση, επειδή η FAA απλά δεν είχε ιδέα πως να την πιστοποιήσει.
Ένα ελικόπτερο τον ανέβασε στα 8.000 πόδια, όπου ο “Jetman” πήδηξε έξω και πυροδότησε το πυραυλικό σύστημα πρόωσης του.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ λεπτών της πτήσης του, τρόμαξε αυτούς που παρακολουθούσαν, περνώντας πάνω από την άκρη των βράχων, μόλις 60 μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους και πετυχαίνοντας ταχύτητες της τάξης των 305 χιλιομέτρων την ώρα.

Αφού εκτέλεσε μια σειρά ακροβατικών ελιγμών, πετώντας τρομακτικά κοντά στα τοιχώματα του φαραγγιού, έσβησε τους κινητήρες, άνοιξε το αλεξίπτωτό του και προσγειώθηκε μόλις μερικά μέτρα μακριά από το στόχο του, στο βάθος του φαραγγιού.
Κανονικά, θα έβρισκα μια χαζή δικαιολογία, όπως το ότι είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία για να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος ο Rossy είναι 51 χρονών.



chromebook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: