e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Άναψαν τα φώτα εμποδίων!!

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί και με τη "βούλα" ένα ακόμα βήμα προς την εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος της αερολέσχης μας, σχετικά με την λειτουργία του αεροδρομίου Νάξου κατά την διάρκεια της νύχτας.
Τα φώτα εμποδίων έχουν ήδη τοποθετηθεί και ανάψει δοκιμαστικά και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, πολύ σύντομα θα έρθει στο νησί κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την παραλαβή του έργου.
Επόμενη κίνηση της  Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι να σχεδιάσει και να δημοσιεύσει  διαδικασία ενόργανης προσέγγισης και αναχώρησης από το ήδη υπάρχον ραδιοβοήθημα (NDB)  του αεροδρομίου Νάξου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται πτήσεις αεροδιακομιδών με δύσκολες καιρικές συνθήκες (IFR) καθώς και κατά την διάρκεια της νύχτας.
Να υπενθυμίσουμε πως η αερολέσχη μας  σε συνεργασία με στελέχη του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου, καθοδήγησε και συμβούλεψε την παρούσα Δημοτική αρχή, να ασκήσει πιέσεις προς την Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έτσι ώστε να τελειώσει ένα έργο το οποίο ναι μεν είχε ξεκινήσει αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε ολοκληρωθεί.
Η Αερολέσχη Νάξου, ο πρόεδρος της, Νίκος Κουτελιέρης, και στελέχη του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου θα συνεχίσουν να συνδράμουν όπου χρειαστεί, μέχρι τελικά και η Νάξος να εξασφαλίσει ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και κατά την διάρκεια της νύχτας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς και ιδιαίτερα στον Δήμο μας, που συνεργάζονται, προσπαθούν προς την σωστή κατεύθυνση και όπως φαίνεται έχουν και αποτέλεσμα, ώστε γρήγορα να μπορούν να πραγματοποιηθούν νυχτερινές πτήσεις και από το αεροδρόμιο της Νάξου!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά της αερολέσχης. Αυτή είναι σπουδαία εξέλιξη, ελπίζω να ολοκληρωθεί πριν από το επόμενο έκτακτο....

Ανώνυμος είπε...

Το καλό είναι ότι κάποιοι ασχολούνται πραγματικά με κάτι σοβαρό. Να ναι καλά τα παιδιά της αερολέσχης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει η Αερολέσχη Νάξου με την επισκευή των φανών εμποδίων?
Τα φωτά εμποδίων έχουν τοποθετηθεί πριν απο12 περίπου χρόνια αλλά δεν είχαν καμία συντήρηση με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργιάς, Μετά από αναφορά για περιστατικό ασφαλείας πριν 3 χρόνια, υπήρξε η άμεση αντίδραση από την Κ.Υ. ΥΠΑ για επισκευή και ηλεκτροδότηση τους με σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ
Για όσους δεν γνωρίζουν πρέπει να διευκρινίσω ότι ο ι νυχτερινές πτήσεις είναι ένα θέμα μεγάλο, που απαιτεί πολύ δουλειά από τα αρμόδια γραφεία της ΥΠΑ. Πρέπει να τονίσω ότι οι νυχτερινές η ημερήσιες πτήσεις ( ενόργανες) I.F.R. μπορούν να εκτελούνται με ασφάλεια και χωρίς τα φώτα εμποδίων σε χρήση, απλά με την έκδοση μιας αγγελίας .
Τέλος και εν συντομία, IFR πτήσεις μπορούν να εκτελούνται με την μελέτη και έκδοση διαδικασιών S.I.D , ST.AR. τον καθορισμό CTR του Αεροδρομίου και άλλων τεχνικών θεμάτων .
Κ. Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΚΟΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ Η ΞΗΜΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ... ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ...

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενεργοί πολίτες ? Μπα σχόλιο ενός ανώνυμου δειλού ξερόλα.
... ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ.... Όχι ανώνυμε ξερόλα δεν είμαι τηλεφωνητής είμαι ο υπεύθυνος AFIS Νάξου δηλ του Π.Ε.Α. και το ΞΕΡΕΙΣ. Άλλος ένας με είχε αποκαλέσει τηλεφωνητή ( Γιατρός του Κ.Υ. Νάξου) και τώρα είναι στις φυλακές Αλικαρνασσού
Η Αερολέσχη ΝΑΞΟΥ είναι ανενεργή .
Τέρμα η πλάκα με σοβαρά θέματα.
ΥΓ 1
Δεν ξανασχολούμαι μαζί σου ΑΡΚΕΤΑ
ΥΓ2
ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ
Κ. Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ