e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ενημερωτική συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της – F.A.S. Rhodos Air.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Ρόδο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας F.A.S. Rhodos Air Στυλιανό Φανουράκη και τον υπεύθυνο αεροδιακομιδών της εταιρείας Σωτήρη Τσαούση, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τις δυνατότητες πιθανής συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το ενδεχόμενο αξιοποίησης της Rhodos Air στη μετακίνηση των στελεχών της περιφερειακής αρχής και των περιφερειακών συμβούλων στα μικρά νησιά για την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως επίσης και στον αεροδιακομιδών ασθενών, τομέα για τον οποίο ενδιαφέρθηκε περισσότερο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες, κατ’ αρχήν, τις προτάσεις των στελεχών του Ροδίτικου αερομεταφορέα, ζήτησε όμως να του παραδώσουν αναλυτική και τεκμηριωμένη συνολική πρόταση, σε σχέση με το κόστος μιας τέτοιας συνεργασίας, ώστε να αξιολογηθεί αν πρόκειται για συμφέρουσα οικονομικά εναλλακτική επιλογή, αλλά και κατά πόσον υπάρχουν τα νομικά περιθώρια για υλοποίηση μιας τέτοιας συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανός Φανουράκης δεσμεύτηκε να παραδώσει άμεσα στον Περιφερειάρχη την πρόταση της εταιρείας.


Η αερολέσχη Νάξου είχε έρθει στο παρελθόν σε επαφή με την FAS και είχαμε συζητήσει το θέμα της σύνδεσης Νάξου με Μύκονο και Σαντορίνη καθώς και το θέμα των διακομιδών. Δυστυχώς όμως το κόστος και στις δύο περιπτώσεις ήταν μεγάλο και ασύμφορο. 
Επίσης, από την μια οι κ. Πολύζος και Πουσαίος στο τελευταίο Π.Σ. μας υπόσχονται σταθμό ελικοπτέρου στη Μύκονο και από την άλλη η Π.Α. δια στόματος του κ. Μπεγλίτη   μας λέει ότι το ΕΚΑΒ τους έχει "φεσώσει" 65 εκ. ευρώ.
Μάλλον οι κύριοι της περιφέρειας θα έπρεπε να ρίξουν μια ματιά στα αεροσκάφη-ασθενοφόρα της Σαντορίνης και της Πάρου που είναι ήδη έτοιμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: