e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επιστολή ΣΟΚ για το Βελέντζειο υγειονομικό αεροσκάφος Πάρου



Πλήρη επιβεβαίωση του «Fileleleutheros», αλλά και του επίσημου blog της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» για τα όσα περίεργα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με το υγειονομικό αεροσκάφος του νησιού μας.

Ακολουθεί η επιστολή του Βελεντζείου Ιδρύματος:

«ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ 23-6-2011
ΠΡΟΣ
ΕΚΑΒ (υπ' όψιν Προέδρου - Αντιπροέδρων - Προϊσταμένου Ιπταμένων Ιατρών)
2η ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ
(υπ' όψιν Διοικητή κ.Χριστίνας Παπανικολάου) (υπ' όψιν Υποδιοικητή κ. Σωτηρίου Ζώτου)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ
(υπ' όψιν Διοικητή κ. Τσιγρή)

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Κοινοποίηση: (1) Επιστημονικό Διευθυντή, (2) Ιατρούς Κ.Υ. Πάρου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι από τις 12-6-2011 το υγειονομικό αεροσκάφος του Βελεντζείου Ιδρύματος Πρόνοιας και Μορφώσεως Πάρου βρίσκεται στην Πάρο, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για την κάλυψη των αναγκών αεροδιακομιδής ασθενών.

Ενόψει απουσίας του Επιστημονικού Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου, λόγω πολυήμερης αδείας του, δεν κατέστη δυνατή την επόμενη ημέρα, στις 13-6-2011, η ενημέρωση αρμοδίως του Κέντρου Υγείας Πάρου περί της άφιξης του υγειονομικού αεροσκάφους.

Παρ' όλα αυτά στις 14-6-2011 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς, της οποίας η αναγκαιότητα κρίθηκε από τον Γενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Γεώργιο Τζανίδη.

Εχθές, 23-6-2011 και ενώ είχε επιστρέψει στην Πάρο και αναλάβει τα καθήκοντά του ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάρου, μετά από πρόταση-αίτημα του Βελεντζείου Ιδρύματος και του Δημάρχου Πάρου, ενημερώθηκε αρμοδίως, στο γραφείο του Δημάρχου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥ Πάρου, τόσο από τον Δήμαρχο Πάρου όσο και από τον εκπρόσωπο του Βελεντζείου Ιδρύματος κ. Ευριπίδη Ακάλεστο, ο οποίος είχε, από τις 22-6-2011, ήδη ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου στην συνεδρίασή του, για την άφιξη του υγειονομικού αεροσκάφους.

Επισημαίνουμε ότι από τις 14-6-2011, αν και υπήρξαν περιπτώσεις που ήταν αναγκαία η αεροδιακομιδή ασθενών, εν τούτοις δεν έχει ζητηθεί μέχρι και σήμερα από το Κέντρο Υγείας Πάρου η ενεργοποίησή του, σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαδικασία βάσει των γνωστοποιηθέντων σε αυτό ήδη από του έτους 2007 εγγράφων όλων των συναρμοδίων φορέων και αρχών που αφορούν το αεροσκάφος και οι αεροδιακομιδές έγιναν είτε από τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ είτε από το πλωτό ιδιωτικό μέσο της Νάξου, που μάλιστα κλήθηκε τις περισσότερες φορές, είτε από τα πλοία της γραμμής.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Η Πρόεδρος Ν. Κεσκινίδη
Ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης
Ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ευρ. Ακάλεστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: