e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Παρθενική πτήση για το πρώτο «τυπωμένο» αεροσκάφος

Το τυπωμένο αεροπλάνο έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα.

Ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροπλάνο που περιφέρεται πάνω από την πανεπιστημιούπολη του Σαουθάμπτον είναι το πρώτο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε σχεδόν εξολοκλήρου με σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Οι περισσότεροι εκτυπωτές 3D λειτουργούν περίπου όπως οι συμβατικοί εκτυπωτές ψεκασμού, αντί για μελάνι όμως εκτοξεύουν σταγονίδια πλαστικών ή μεταλλικών υλικών και δημιουργούν τρισδιάστατα αντικείμενα στρώμα προς στρώμα.
Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή βιομηχανικών προτύπων, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στη βιομηχανική παραγωγή περίπλοκων αντικειμένων.


H ομάδα του καθηγητή Άντι Κιν «τύπωσε» το αεροπλάνο με μια παραλλαγή της συμβατικής τεχνικής, στην οποία κάθε στρώμα υλικού σχηματίζεται από μια δέσμη λέιζερ που λιώνει μικρά σωματίδια πλαστικού ή μετάλλου και τα ενώνει με το υποκείμενο στρώμα. Ολόκληρη η άτρακτος, οι πτέρυγες και οι εσωτερικές επιφάνειες του αεροπλάνου τυπώθηκαν έτσι ώστε να «κουμπώνουν» μεταξύ τους χωρίς βίδες ή άλλες συνδέσεις, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Τέτοιου είδους εξαρτήματα θα ήταν δύσκολο και δαπανηρό, ή ακόμα και αδύνατον, να κατασκευαστούν με συμβατικές τεχνικές παραγωγής, τονίζουν.

Το ηλεκτροκίνητο, ελικοφόρο αεροπλάνο έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι 160 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ελπίζει τώρα ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση ανοίγει νέες δυνατότητες στο σχεδιασμό αεροσκαφών.

από tromaktiko

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Π. Ρήγας για το υγειονομικό αεροσκάφος


ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΟΝΕ?
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΗΔΕΣ ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ?

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΑΝΔΡΟΝΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG FILELEFTHEROS

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη αερολέσχης Νάξου στο αεροπλάνο-ασθενοφόρο του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου.

Στην Πάρο και στον Κρατικό αερολιμένα Πάρου βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης όπου συναντήθηκε με τους χειριστές και εκπρόσωπο του Βελέντζειου ιδρύματος Πάρου.


Μετά από μια αναδρομή στην διαδικασία που ακολούθησε τόσο το Βελέντζειο Ίδρυμα όσο και ο δήμος Πάρου αλλά και η Παριανή κοινωνία στην επίτευξη της αγοράς και λειτουργίας του αεροπλάνου-ασθενοφόρου μέσα σε μια φιλική αεροπορική ατμόσφαιρα έγινε λεπτομερής παρουσίαση του αεροπλάνου, που βρίσκετε στεγασμένο στο υπόστεγο του ιδρύματος σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα καθώς του τρόπου λειτουργίας και των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να διακομιστεί ένας ασθενής γρήγορα και με ασφάλεια σε νοσοκομείο Αθηνών ή Σύρου.
 

Το αεροπλάνο είναι ένα δεκαθέσιο δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος ειδικά διασκευασμένο, εξοπλισμένο και πιστοποιημένο με ιατρικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών.


Το αεροσκάφος επιχειρεί μέρα και νύχτα από το αεροδρόμιο της Πάρου, είναι επανδρωμένο από δυο κυβερνήτες και ένα συνοδό γιατρό. Η συντήρηση του γίνετε σύμφωνα με την ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία (E.A.S.A.) και την Ελληνική ΥΠΑ σε πιστοποιημένο επισκευαστικό κέντρο (145) και κάτω από οργανισμό συνεχούς παρακολούθησης αξιοπλοΐας C.A.M.O. βάση εγκεκριμένου προγράμματος συντήρησης για τον τύπο του αεροσκάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία χρόνια λειτουργίας του αεροσκάφους έχουν διακομισθεί πάνω από 550 επείγοντα περιστατικά κάθε είδους. Η διάρκεια της πτήσης από την Πάρο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών διαρκεί μόλις τριάντα λεπτά όπου οι ασθενής παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετά από προηγούμενη συνεννόηση του κέντρου υγείας Πάρου με το συντονιστικό κέντρο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Στις Κυκλάδες λειτουργούν δύο ασθενοφόρα αεροπλάνα της Σαντορίνης και της Πάρου που συνδράμουν επικουρικά στο δύσκολο και επιβαρυμένο πτητικό έργο των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ διακομίζοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό περιστατικών τόσο μονίμων κατοίκων των νησιών όσο και επισκεπτών. Είναι πραγματικά μια αξιέπαινη υπηρεσία που παρέχετε δωρεάν από το Βελέντζειο Ίδρυμα και Ίδρυμα Νομικού σε συνεργασία με τους δήμους Πάρου και Σαντορίνης.


Ένα μεγάλο μπράβο στους εμπνευστές και συντελεστές του έργου αυτού!

Οι τοπικές κοινωνίες ενωμένες μπορούν να πετύχουν πολλά...

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Δημήτρης Μάρκος με την Αερολέσχη.

Ο Μάρκος έγινε κυβερνήτης για λίγο και πέταξε στα 800 μέτρα πάνω από την πανέμορφη Νάξο με το φίλο του Γιώργο Αντωνόπουλο, ιδιοκτήτη του Naxos Resort : Δείτε την φανταστική παραλία του Αγίου Προκοπίου και όλο το νησί από ψηλά, όπως δεν το έχετε ξαναδεί!


Ευχαριστούμε πολύ την αερολέσχη της Νάξου γι' αυτή τη μοναδική εμπειρία...

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Όπου υπάρχει θέληση γίνονται και τα έργα...



Εμείς απλά θα μείνουμε να κοιτάζουμε με τα κιάλια..!

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η Αερολέσχη Νάξου στην μεγάλη οικογένια της ΕΛ.Α.Ο.!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη μας χαρά γνωστοποιούμε στα μέλη μας και την κοινωνία της Νάξου ότι από την 30/06/2011 η Αεραθλητική Λέσχη Νάξου εντάσσεται στη δύναμη των Αεραθλητικών Σωματίων που υπάγονται στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.) με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (108/2011).


Η αερολέσχη μας πλέων έχει την υποστήριξη της ΕΛ.Α.Ο. η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας (FAI) και θα υποστηρίξει το έργο μας και τους κοινούς μας στόχους.