e-mail:naxosaeroclub@gmail.com τηλέφωνα: 6974394593, 2285029269

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Αξιοπερίεργη μεθόδευση υπαλλήλων Αερολιμενικού Ελέγχου
(από το site της AOPA Hellas)


Εδώ και αρκετό καιρό, κυκλοφορούσαν φήμες στον αεροπορικό χώρο ότι το Αεροδρόμιο Σαντορίνης, ή τουλάχιστον ορισμένοι από τους υπαλλήλους του Αεροδρομίου Σαντορίνης, κακομεταχειρίζονται και στην κυριολεξία διώχνουν κακήν κακώς, τα ελαφρά αεροπλάνα, που επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί. Όμως δεν υπήρχαν συγκεκριμένες αποδείξεις γι αυτό. Οι χειριστές που υφίσταντο την κακομεταχείριση προτιμούσαν την κλασσική μέθοδο της σιωπής. --Εγώ θα αλλάξω το Ελληνικό κράτος ; μας έλεγαν. Εδώ ο Διοικητής της ΥΠΑ δεν κάνει τίποτε...

Σχόλιο: Welcome to Elladistan!

Όλο το ιστορικό εδώ.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αεροπλάνο γρηγορότερο από την ταχύτητα του ήχου από την ΝΑSΑ

Πέντε εκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπολογίζει να ξοδεύει η NASA επί τρία χρόνια, για να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που θα πετά πέντε φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. Σε περίπτωση που το αεροπλάνο αυτό ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις, θα μπορεί να κάνει τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Σύδνεϋ σε μόλις δυόμιση ώρες!

Πάντως ο αρχικός του στόχος είναι να μπορεί να πετάξει στο διάστημα και κυρίως στον Άρη χωρίς να χρησιμοποιούνται πύραυλοι. Το αεροπλάνο αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο μηχανής με τα εμπορικά αεροπλάνα.
Αν και υπερηχητικές πτήσεις έχουν γίνει στο παρελθόν, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θα γίνονται με "φυσιολογικό" αεροπλάνο. Το μοναδικό πρόβλημα που έχουν να επιλύσουν οι τεχνικοί της NASA είναι η υπερθέρμανση στην οποία θα υπόκειται το αεροπλάνο.
Θα χρειάζεται δηλαδή να κατασκευάζονται συνεχώς νέα υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες

Touristikos Typos

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση σε μαθητές απο την Αερολέσχη

Προς:

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Τοπικό γραφείο Νάξου
Αρ. Πρωτ. 10/2010

θέμα: Παρουσίαση αθλητικού αερομοντελισμού σε συνάρτηση με σχολικό περίπατο από την Αεραθλητική Λέσχη Νάξου.

Κύριε διευθυντά,

Το σωματείο μας Αεραθλητική Λέσχη Νάξου προσκαλεί τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Νάξου να παρακολουθήσουν επίδειξη αερομοντελισμού στο χώρο της πλαζ του Αγ. Γεωργίου.
Σκοπός μας είναι η προσέλκυση νέων του νησιού μας σε ένα άθλημα ιδιαίτερο αυτό του αερομοντελισμού έτσι ώστε να ανακαλύψουν μια όμορφη απασχόληση που θα γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο τους εποικοδομητικά.


Η παρουσίαση αυτή θα μπορούσε να γίνει σε συνάρτηση με ένα σχολικό περίπατο προς την περιοχή του Αγ. Γεωργίου και κατόπιν συνεννόησης με τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων.


Στην παρουσίαση αυτή θα περιλαμβάνετε:


1)Αναφορά στο σωματείο Αεραθλητική Λέσχη Νάξου


2)Επεξήγηση λειτουργίας ενός αερομοντέλου


3)Προετοιμασία για πτήση


4)Πτήση – ακροβατικά


5)Συντήρηση – αποχώρηση


Στην εκδήλωση αυτή θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας από την πλευρά της αερολέσχης και οι χειριστές των αερομοντέλων θα είναι έμπειρα μέλη μας.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την έγκριση σας και κατά συνέχεια για τον επόμενο προγραμματισμένο σχολικό περίπατο.


(Τηλ. 6974394593 Κουτελιέρης Νικόλαος)


Το Δ. Σ.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σε ιδιώτες αεροδρόμια, λιμάνια

Την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες για λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους προβλέπει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, Γιώργος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και η Alpha Bank.

Στην ίδια εκδήλωση ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού τομέα. καθώς θεωρείται κρίσιμος για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Και επεσήμανε πως η κυβέρνηση μεταξύ άλλων έχει δώσει στις τράπεζες επιπλέον 25 δισ. ευρώ, έχει προτρέψει τις διοικήσεις τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ενθαρρύνει τις μεταξύ τους συγχωνεύσεις. «Η κυβέρνηση έχει ήδη στα χέρια της μελέτη που αναλύει την επόμενη μέρα στον τραπεζικό κλάδο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έχει -σε ό,τι αφορά ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια- κάτω από όλα τα πιθανά σενάρια συγχωνεύσεων», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης και αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είπε ότι θα γίνει με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους για την κοινωνία, αρχής γενομένης από τα «ακίνητα που είναι ώριμα προς αξιοποίηση».

Το μοντέλο τού «Ελευθέριος Βενιζέλος», δηλαδή υπογραφή σύμβασης παραχώρησης, θα υιοθετηθεί για τα αεροδρόμια όλης της χώρας. Μάλιστα για το «Ελ. Βενιζέλος» εξετάζεται η επέκταση της σύμβασης παραχώρησής του για περισσότερα χρόνια.

Η ίδια λύση προωθείται για τα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας και τα υπόλοιπα 850 μικρότερα λιμάνια, τα οποία θα αξιοποιηθούν και με τη δημιουργία μαρινών για κρουαζιερόπλοια.

Εφη Καραγεώργου (kykladesnews.gr)

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αρχίσαμε πάλι...

Ξεκινήσαμε πάλι τα γνωστά σβουρίσματα στη λαγκούνα του Φλοίσβου!
Όσοι πιστοί προσέλθετε...
Ιδού τα νέο απόκτημα του Γιώργου Φραγκουδάκη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ 3,00 μέτρα στο φτερό!!
Κινητήρας 200cc δίχρονος δικύλινδρος!!
Παρατηρήστε πόσο μικρός φένετε ο Γιώργος μπροστά του!!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ - Δύο τραυματίες από πτώση ιδιωτικού αεροπλάνου στα Καλάβρυτα

                                                    Φωτογρ. απο το ατύχημα.
Σοβαρά τραυματισμένοι είναι - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - ο πιλότος και ο συνεπιβάτης ενός μικρού ελικοφόρου μονοκινητήριου αεροπλάνου, το οποίο κατέπεσε λίγο πριν τις 13:00 στα Καλάβρυτα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο.

Δύο τα άτομα που επέβαιναν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε κοντά στο χιονοδρομικό, ύστερα από αναγκαστική προσγείωση.
Για τη διάσωση του ενός από τα δύο άτομα που εγκλωβίστηκε, επιχειρούν εννέα πυροσβέστες και τρία πυροσβεστικά οχήματα.
Οι επιβάτες, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαΐας, Δημήτρης Φιλιππάτος, είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι.
Ελικόπτερο σούπερ πούμα έφτασε στην περιοχή του Χελμού παρέλαβε τον έναν τραυματία και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. 13:05
Με νεώτερες πληροφορίες και ο δεύτερος επιβάτης απεγκλωβίστηκε και μεταφέρετε κι αυτός στο νοσοκομείο Ρίου σε κρίσιμη κατάσταση 13:35
14:55 με νεότερες πληροφορίες οι δυο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε την έγκαιρη επέμβαση των ΕΚΑΜ αλλά και της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας δείχνοντας σε όλους την υψηλή ετοιμότητα


                                                    Φωτογρ. του αεροσκάφους

Αναδημοσίευση από το Καλάβρυτα News